Takaisin etusivulle

Perustaminen ja historia

Tätä sivua on viimeksi päivitetty 03. helmikuuta 2008

Tällä sivulla kerrotaan yhdistyksen perustaminen historia. Kuvaa klikkaamalla saat sen suurennettua, ja siinä ovat yhdistyksen perustavassa kokouksessa olleet henkilöt. Tästä se kaikki alkoi

Historia Toimihenkilöt Ajankohtaista Linkkeja Palaute


Marraskuun 27 päivänä vuonna 1988 kokoontui Wiikin kartanoon 21 matkailuvaunuista ja –autoista kiinnostunutta karavaanaria vakaana tarkoituksenaan perustaa Pohjoisen Keski-Suomen alueelle karavaanareiden alueellinen jäsenyhdistys. Yhdistyksen perustamisen aloite oli alun pitäen lähtöisin Pihtiputaan karavaanareiden keskuudesta. He olivat katsoneet, että Pohjoisessa Keski-Suomessa on juuri sellainen alue, jolla tällainen yhdistys voisi toimia.

Niinhän siinä kävikin, että Jorma Kotilaisen kokoon kutsumana uusi ja uljas yhdistys näki päivänvalon tässä yhdistyksien luvatussa maassa.

Heti alusta asti oli selvää, että yhdistys liittyy jäseneksi valtakunnalliseen etujärjestöön, SF-Caravan ry:n sekä rekisteröityy Suomen yhdistysrekisteriin.

Niinpä, virallisen Yhdistyksen perustamisasiakirjan allekirjoittivat: Jorma Kotilainen, Arto Kuntsi ja Eero Penttinen, Viitasaarelta; Jussi Puranen ja Kaarlo Yliriesto, Pihtiputaalta sekä Aaro Puurula, Reisjärveltä.

Nykyisen muotonsa yhdistyksen nimi sai Joulukuun kokouksessa v. 1990 ja virallisesti se oli käytössä tammikuun 15 päivänä 1991.

Yhdistyksessä on noin 130 jäsentä Viitasaaren, Kannonkosken, Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Reisjärven, ja Keiteleen alueelta. Lisäksi yksittäisiä yhdistyksemme jäseniä on myös monissa muissa Suomen kunnissa.

14.10.2006 pidetyssä kokouksessa Viitasaaren Muikunlahdessa valittiin jälleen uusia toimihenkilöitä yhdistyksen johtotehtäviin.
Pitkään, eli alusta asti yli 18 vuotta yhdistystä luotsannut Jorma Kotilainen halusi luopua tehtävästään, ja hänen tilalleen valittiin uusi puheenjohtaja.
Karavaanari kärpäsen purema Katja Lindlöf valittiin yksimielisellä kokouksen päätöksellä yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi 1.1.2007 alkaen.

Pieneksi yhdistykseksi toiminta on vilkasta. Treffejä pidämme 4-6 kappaletta vuodessa. kokouksia on kaksi, ja muutenkin jäsenten välinen yhteistoiminta on tiivistä. Yhdistys kehittyy koko ajan. Toimintaan tulee uusia jäseniä, ja aina on kehitteillä uutta ja mielenkiintoista, siitä osoituksena esimerkiksi nämä sivut.
Yhdistyksen jäsentiedote lehtinen nimettiin vuonna 2007 Perävaunuksi ja se ilmestyy 3-5 kertaa vuodessa. Se postitetaan kaikille jäsenperheille.

Mikäli olet kiinnostunut toiminnastamme ja haluat saada lisätietoja kasvavasta joukostamme, sekä mittavia etuja leirintä, kaasu ym. maksuista ota yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät näiltä sivulta.

• Kotisivu • Ylös • Historia • Toimihenkilöt • Ajankohtaista • Linkkeja • Palaute •